אתרי תיירות



שמורת טבע חי-בר כרמל:
שמורת טבע חי בר כרמל ממוקמת בלב ליבה של "שוויצריה הקטנה" ומשתרעת על שטח של כ- 6,000 דונם.
אילו יכולנו להשיב את מחוגי הזמן לאחור היינו מגלים בכרמל עולם חי שונה מזה של היום: נמרים, איילים, מושבות קינון של נשרים, רחמים, בזים ודורסי לילה רבים. כל אלה נכחדו מהכרמל עקב ציד, כריתת עצים והרעלות.


בשנות ה- 60 יזמו אורי צאן והאלוף אברהם יפה, זכרונם לברכה, אגודה ציבורית בשם "חי-בר"
שמטרתה להשיב לישראל את חיות הבר. זהו בסיס הרעיון בשמורת חי-בר כרמל, מתוך גישה ששמירת טבע אינה הגנה על הקיים בלבד, אלא השבת בעלי חיים שנכחדו לנופי הארץ.
לתהליך ההשבה כמה שלבים: שלב הרבייה, שלב האיקלום ושלב ההשבה לשטחים פתוחים.






נחל יגור :
נחל יגור הוא ואדי שומריה, נחל היורד מעספיא בתלילות לעמק זבולון.הצמחייה בנחל כוללת: אורן ירושלים, אלון מצוי,אלה ארצישראלית, מורן וכליל החורש.
בנוסף,נחל יגור הוא נחל סלעי, מדורג במפלונים (יבשים רוב ימות השנה), בצל עבות של חורש צפוף. מסלול הטיול:המסלול מתחיל מעוספיה ויורד לקיבוץ יגור. בשביל קיימים מעברים קשים ונעזרים בסולמות על מנת


לרדת אותם- אם כי עבירים עם קצת עזרה. המסלול מתחיל מעוספיה ויורד לקיבוץ יגור. בשביל קיימים מעברים קשים ונעזרים בסולמות על מנת לרדת אותם- אם כי עבירים עם קצת עזרה. רוב המסלול מוצל , ואפשר להנות מעצי א"י כמו אורן, אלון וכליל החורש. סיום המסלול בחניון פארק בא-לגן. לאוהבי אתגרים ניתן לבצע את המסלול הפוך. אורכו כ - 4 ק"מוהמסלול מסומן באדום. דרגת קושי: מיטיבי לכת.
אורך המסלול: כ-4 ק"מ.
סימון: אדום 4130
עונות מומלצות לטיול: כל השנה. בחורף המסלול רטוב זמן רב יחסית לאחר גשמים עקב צפיפות הצמחייה והמים הנקבים בגבים.
משך הליכה: כ 4 שעות. .
מקומות מתאימים להפסקה/חניה/חניון: במקומות מוצלים לאורך המסלול.מעין אל בלד למרגלות עוספיה
נקודות מילוי מים: בעוספיה וביגור.




מעלה גלבוע:
מעלה גלבוע הוא קיבוץ דתי, השוכן בפסגת הר הגלבוע, בקצה הצפון מזרחי של רכס הרי השומרון.


קיבוץ מעלה גלבוע שוכן בסמיכות לקיבוץ הדתי מירב. עקב היותם שני קיבוצים דתיים, הוחלט כי למרות מיקומם על הרי הגלבוע, הם לא ישוייכו מבחינה מוניציפלית למועצה אזורית הגלבוע, אלא למועצה אזורית בקעת בית שאן, שבה קיים גוש הקיבוצים הדתיים טירת צבי, שדה אליהו, עין הנצי"ב ושלוחות.


קיבוץ מעלה גלבוע החל את דרכו בשנת 1962 כהיאחזות נח"ל, וב-1968 התאזרח ויושב בידי אנשי הקיבוץ הדתי. בשנת 1997, בעקבות קשיים כלכליים עמד הקיבוץ בפני משבר, וכמעט ופורק. כיום כלכלת הקיבוץ יציבה יותר, והוא הצליח להחזיר את כל חובותיו.


ענפי הפרנסה העיקריים בקיבוץ הם חקלאיים: גידול גזר, רפת חלב, ותרנגולי הודו. כמו כן, בולטת בקיבוץ נוכחותה של ישיבת מעלה גלבוע, אחת משתי ישיבות השילוב, המשלבת לימוד תורה עם חיי מעשה ושירות צבאי.